A+ A A-

Takmičari AMK Extra Sport na trci u Skradinu

"12. Nagrada Skradina", održana je protekli vikend 19. i 20. maja u Skradinu kod Sibenika, a bodovana je kao druga auto trka "brdskog" šampionata Bosne i Hercegovine za 2018.godinu.

Od ukupno 120 verificiranih vozača, šesnaest takmičara iz BiH verificiralo se na ovoj izuzetno dobroj utrci. Iznaneđenje prvog plaćenog treninga napravio je naš takmičar Edis Hadžipašić sa izuzetnim vremenom od 1,59 min, nažalost prolaskom kroz cilj za njega je sportski vikend u smislu takmičenja završio. Njegov motor nije izdržao i klipnjača je razbila blok motora! Ostaje da žalimo što nije učestvovao u takmičarskom dijelu jer bi zasigurno ostvario veoma zapažen uspjeh.

U grupi E1-17 na drugom mjestu debitovao je naš Alem Semanić sa njegovim Audijem A-4, a pobjednik ove grupe bio je Sanel Ćehić.

U klasi E1-15  Asmir Halilagić je na četvrtom mjestu, svega nekoliko stotinki iza trećeplasiranog Hasana Ljubijankića iz AMK Cazin.

U generalnom poretku šampionata BiH, Sanel Ćehić je na prvom mjestu sa svojom izuzetnom Astrom OPC.

(Rezultate u .pdf file formatu možete preuzeti OVDJE!)

Ovaj već tradicionalni sportski događaj u pitomom Skradinu, popratio je sunčan i lijep vikend, gdje su gledaoci uživali u spektakularnim vožnjama takmičara.

 

Datum posljednje izmjene subota, 26 Maj 2018 10:30

Pogodaka: 33

Edis Hadžipašić, rekord staze Lopare 2018

Šampion u brdsko brzinskim auto trkama  Edis Hadžipašić je odvezao rekord staze na trci u Loparama!

 

Proteklog vikenda (12. i 13.05.2018.) počeo je šampionat na brdsko brzinskim auto trkama za 2018.god.

Prva trka za šampionat BiH vozila se u Loparama. Na trci je nastupilo 26 takmičara iz BiH i 4 takmičara iz Srbije. Takmičari AMK ExtraSport iz Cazina, Edis Hadžipašić i Alem Semanić u grupi E1 klasi 17 ponijeli su trofeje sa ove trke. Edis Hadžipašić je osvojio prvo mjesto u klasi,  a Alem drugo mjesto.

Iznenađenje treninga i trke je naš Edis, koji je svojom Subaru Imprezza na treningu bio najbrži u generalnom plasmanu, i najbolje vrijeme trke ovog vikenda. Stazu dužine 3.150 metara, Edis je provezao za 1 minutu i 51 sekundu, što nikome ovog vikenda nije pošlo za rukom!!!

U generalnom plasmanu na trci, najbrži vozači su Harun Hadžić, Bakir Hadžić i Edis Hadžipašić.

Naredna Brdsko-brzinska trka je na programu u Hrvatskom gradiću Skradinu, kod Biograda, za vikend, 19. i 20. maja, a to je takođe jedna od omiljenih trka za vozače ove auto-moto discipline!

 

Sve čestitke pripadaju našim takmičarima Edisu i Alemu!!!

Evo i nekoliko fotografija iz Lopara:

 

Datum posljednje izmjene ponedjeljak, 14 Maj 2018 21:48

Pogodaka: 65

Velika Nagrada Cazin 2018 u CEZ kalendaru

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je 19. Brdska trka u Cazinu, Velika Nagrada Cazin 2018, uvrštena u CEZ kalendar za 2018. godinu.

Devetnaesta brdska trka u Cazinu, održaće se u vrijeme vikenda 28. i 29. jula 2018. godine, kao sastavni dio svečanosti Dana Grada Cazina.

Kao i do sada pozivamo sve koji žele i mogu dati svoj doprinos u organizaciji ovog sportskog događaja d se jave GP Cazin timu.

Kalendar svih CEZ trka za 2018. godinu možete preuzeti OVDJE.

Datum posljednje izmjene subota, 10 Februar 2018 16:30

Pogodaka: 242

Adis i Edis prvaci šampionata BiH za 2017. godinu

Prvaci  šampionata  Bosne i Hercegovine za 2017 godine na brdsko brzinskim auto trkama iz AMK EXTRASPORT Cazin su Adis Abdic i Edis Hadžipašić!

U organizaciji sportskog auto moto saveza Bosne i Hercegovine u hotelu Saraj u Sarajevu, 03. februara 2018. godine održana je svečana ceremonija dodjele priznanja za 2017. godinu, za sve discipline u auto moto i karting sportu.

Auto moto i karting klub ExtraSport iz Cazina, dakle naš klub, imao je više razloga za slavlje!

Iz našeg kluba čak četiri takmičara su osvojila priznanja za takmičarsku 2017. godinu.

U protekloj sezoni, u brdsko brzinskim auto trkama, naši vozači koji su slavili su, Adis Abdic 1. mjesto u klasi P-3 i Edis Hadzipasic 1. mjesto u klasi E1-17, Asmir Halilagić 3. mjesto u klasi E1-15, ali i Alem Semanić 3. mjesto u klasi E1-17!

Zima svim vozačima služi za odmor od trka i pripremu bolida za nastupajuću sezonu.

Sada već okaljeni "piloti" od naredne sezone očekuju još više uspjeha i dobrih trka, prije svega pobjeda na trkaćim stazama.

Svi u Timu AMK ExtraSport se nadaju da će tako i biti.

Čestitke zaslužnim vozačima i sretno u sezoni 2018.!

Evo i nekoliko fotografija sa svečanosti u Sarajevu!

ADIS ABDIĆ

EDIS HADŽIPAŠIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASMIR HALILAGIĆ

ALEM SEMANIĆ

Datum posljednje izmjene četvrtak, 08 Februar 2018 15:17

Pogodaka: 127

Amel Semanić u Skradinu drugi na Super-autoslalomu.

Automobilski klub MIHOVIL iz Šibenika, u susjednoj Republici Hrvatskoj, organizator je Super autoslaloma u Skradinu.

Takmičenje se održalo proteklog vikenda (15.10.2017. god.) pod nazivom „SUPER AUTOSLALOM SKRADIN“, na istoj stazi na kojoj se vozi poznata Skradinska brdska trka. Super autoslalom se vozio na stazi dužine 2.600 metara sa 28 prolaznih slalomskih vrata.

Takmičenje je bilo i promotivno i otvoreno, pa su u promotivnom dijelu učešće uzeli takmičari iz BiH koji inače voze Brdske auto trke.

Iz našeg Auto moto kluba EXTRASPORT Cazin, učestvovao je Amel Semanić. Osvojio je drugo mjesto i tako zasluženo primio pehar na pobjedničkom postolju.

Iz Cazina su još učestvovali AMK Cazin sa svojim vozačem Hasanom Ljubijankićem i AMK Auto-sport sa Nihadom Seferagićem.

Hasan Ljubijankić iz AMK Cazin, takođe se našao na pobjedničkom postolju, ali iza našeg Amela, odnosno na trećem mjestu.

Sve čestitke našem Amelu i želje za još više uspjeha u auto-sportu.

 

Datum posljednje izmjene utorak, 17 Oktobar 2017 15:41

Pogodaka: 266

U gostima Buzetu 2017

Za svako poboljšanje i napredak vlastite organizacije nekog događaja, treba posjetiti druge i vidjeti kako to oni rade. Pogotovo vrijedi posjetiti organizatore sa tolikim iskustvom u oblasti organizacije brdskih trka. A Buzetska brdska trka je Evropska brdska trka, kakvu bi i naš tim na čelu sa Samirom Kržalićem i gradom Cazinom želio u bliskoj budućnosti organizirati. Zato su Samir Kržalić, Amir Silić, Sabid Kržalić. Elvis Hairlahović, Dženan Kržalić, Safet Ljubijankić i Irfan-Rifko Kržalić odlučili posjetiti Buzet 2017.

Organizacija brdske trke Buzet 2017 je rađena u sklopu 36. Dana Buzeta, i cijeli Grad Buzet je bio angažovan na dočeku gostiju, takmičara sa njihovim timovima i gledalaca. Takmičenje je organizovano i proteklo bez vidljivih problema, srušen je rekord staze u međusobnom ogledanju Italijana, odnosno trenutnog desetorostrukog prvaka Evrope (Simone Faggioli) i njegovog najvećeg suparnika (Christian Merli). Dosadašnji rekord staze 2:11 srušili su obadvojica. Faggioli 2:05,395 ali ga je Merli podigao na nevjerovatnih 2:04,689 i tako postavio teško dostižnu zadaću od 136,5 km/h prosječne brzine. Vjerovatno Faggioli nije bio dovoljno motiviran, obzirom da je već prije ove trke ostvario rezultate za titulu Evropskog brdskog prvaka za 2017. godinu.

Mi već imamo suce koji mogu suditi Evropske brdske trke. Naime, u suđenju trke Buzet 2017 učestvovali su i dva naša suca, iz "AMK-EXTRASPORT Cazin", Irfan-Rifko Kržalić i Safet Ljubijankić, uz preporuku, pratnju i podršku predsjednika našeg kluba, Samira Kržalića, a na poziv organizatora Buzet 2017.

Iako se Buzet 2017 nije bodovao za Prvenstvo B&H, na stazi su se pojavila i tri takmičara iz naše zemlje. Naš Nihad Seferagić iz Cazina (AMK Autosport Cazin), po prvi put se našao u Buzetu, kako nam je rekao:"Želio sam da vidim taj toliko popularni Buzet. Da se provozam po Buzetskoj stazi, da provjerim sebe i svoj auto na toj Evropskoj stazi.", te Harun (N-2000) i otac mu Bakir Hadžić (E1-2000). Bakir je inače ista grupa kao i Nihad (E1-2000), i ovdje je Nihad pokazao karakter te, iako nije bio u konkurenciji, odvezao brže od Bakira . Nihadovo vrijeme je bilo 2:58,503. Čestitamo sve trojici, a posebne čestitke našem cazinjaninu Seferagiću.

Vrijeme u Buzetu, kao i svake godine, veoma promjenjivo. Malo sunca, više kiše, ali sve u svemu jednaki uslovi za vožnju svim takmičarima. Težih nesreća odnosno incidenata koji bi zaokupili pažnju, nije bilo.

Ovu posjetu našeg tima Buzetu pomogao je i pokrovitelj Brdske trke GP Cazin, gradonačelnik Grada Cazina, gospodin Nermin Ogrešević, kojem smo zahvalni na podršci auto-sportu našeg grada.

GP Cazin tim, sretno se vratio kući u nedjelju kasno uveče, veoma umoran, ali i neizmjerno zadovoljan viđenim i novostečenim iskustvom.

Sve čestitke organizatorima Buzeta 2017, i zahvalnost za ukazano nam gostoprimstvo.

GP CAZIN TEAM

"Crni jahač je ponovo u sedlu!"

Datum posljednje izmjene utorak, 19 Septembar 2017 15:08

Pogodaka: 455

36. Buzetski dani - Brdska trka BUZET 2017

U vrijeme vikenda 16. i 17. septembra/rujna 2017. godine, dakle za nekoliko dana, u susjednoj Republici Hrvatskoj, tačnije u Buzetu održaće se automobilistički spektakl, evropska brdska trka "BUZET 2017".

Na našoj, "Velikoj nagradi Cazin 2017", iz Buzeta, tačnije iz Auto kluba BUZET, u gostima kod nas su bili gospoda, Mateo Brenko i njegova dva prijatelja Marin Merlić i Toni Pavletić. Pošto u jeku trke nismo našli baš dovoljno vremena za opsežnije druženje, kratko smo porazgovarali s njima i obećali iznaći mogućnosti da dođemo u Buzet na Brdsku trku "BUZET 2017".

Obzirom da je Brdska trka BUZET usko povezana i dio je velike svečanosti obilježavana Dana Buzeta, koristimo ovu priliku da se zahvalimo Auto klubu BUZET za posjetu našoj brdskoj trci GP CAZIN 2017, i da građanima Buzeta, Auto klubu Buzet, a posebno našim gostima Mateu, Marinu i Toniju čestitamo Dane Buzeta, sa željom da svi organizirani događaji tim povodom u Buzetu proteknu u lijepom i dobrom raspoloženju.

AMK Extra Sport vrši pripreme da se veći broj članova našeg kluba pridruži obilježavanju Dana Buzeta i prisustvuje brdskoj trci Buzet 2017. Postoji i velika vjerovatnoća da će i nekoliko sudaca iz našeg kluba biti angažirano na trkaćoj stazi Buzet, i tako uzeti učešće na suđenju ove trke.

NAŠI DRAGI PRIJATELJI IZ BUZETAIstovremeno pozivamo sve ljubitelje automobilističkog sporta da 16. i 17. septembra ove godine posjete taj prelijepi Istarski grad i osjete usijanu atmosferu Buzeta, spravljenu od benzina i adrenalina Evropskog nivoa, na već legendarnoj Brdskoj trci BUZET!

Uspješna tradicija auto-sporta u Buzetu datira još iz pedesetih godina prošlog vijeka, kada se skupina tamošnjih entuzijasta prihvatila organizacije moto utrke. Posebno je zanimljiv podatak da se automobile u Buzetu u to vrijeme moglo nabrojati gotovo na prste jedne ruke. Uz poneki «topolino», glavninu su «oktanskih» ljubimaca činila službena vozila buzetskih radnih organizacija. Iz te daleke povijesti posebno se pamti karting utrka na kojoj su nastupili vozači iz pet evropskih zemalja, a Buzet je na automobilističkim kartama bio označen i kao priređivač ocjensko-spretnosnih vožnji za regionalno prvenstvo. Osim sve kvalitetnijih «oktanskih» manifestacija, Buzet je tada imao i vrlo uspješnu automobilističku «posadu» koju su sačinjavali Đani Šverko, u ono vrijeme jedno od poznatijih imena jugoslavenskog auto-sporta, Zvjezdan Nežić, Serđo Šverko i Mario Poropat...

O istoriji Buzeta, Buzetskih trka i ovogodišnjoj Buzetskoj brdskoj trci, više možete pročitati OVDJE, a da u Buzetu svake godine bude više od 200 takmičara, možete vidjeti on-line rezultate trke u Buzetu iz 2015.godine klikom OVDJE.

Sportski pozdrav za sve ljubitelje auto-sporta,

CAZIN GRAND PRIX Team.

Datum posljednje izmjene srijeda, 30 Avgust 2017 11:53

Pogodaka: 1271

PRIJAVA -2018- ENTRY FORM

Cazin Grand Prix Championship

AMK Extrasport Cazin 2012. Sva prava pridržana...

Prijava or Registracija

LOG IN

Registracija

User Registration
or Odustani