A+ A A-

Otvoren poziv za prijave na 18. Brdsku trku u Cazinu!

Ove godine (2017.), tokom vikenda 5./6. augusta, održaće se 18. Brdska trka u Cazinu, Grand Prix "CAZIN 2017".

Takmičare i timove pozivamo da na ovoj web stranici preuzmu Prijavni list (PDF Entry Form), da ga na računaru popune, i pošalju E-mailom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Nećete pogriješiti ako prijavu preuzmete, popunite olovkom i pošaljete telefax-om na tel: +387 (0)37 514 007. Takođe nije greška ako prijavu popunite olovkom i pošaljete običnom poštom na adresu: Amk "Extra Sport", Ul.M.brigada broj 7, 77220 CAZIN, BiH.

Samo prijave poslate, na bilo koji od navedenih načina. prije ponoći 31.07.2017.godine, biće uzete u obzir!

Ujedno molimo takmičare da svoje prijave PRECIZNO popune, posebno kad se tiče kategorija, klasa, grupa, startnih brojeva i sl., jer će nam tako svima biti puno lakše obraditi podatke i pripremiti takmičenje.

Kako je najavljen veoma veliki broj takmičara iz zemalja u okruženju preporučujemo takmičarima da ne zakasne sa svojom prijavom, jer će se eventualno zakašnjele i naknadne prijave tek posebno razmatrati i ne mora značiti da će biti prihvaćene, bez obzira o kojem takmičaru i njegovom rejtingu se radi.

Takođe ljubitelje brdskih trka podsjećamo na ovaj spektakularni sportski događaj, da rezervišu svoje vrijeme i da nam se navedenog vikenda pridruže na Krajiškoj zmiji! Saobraćaj će biti zatvoren na Ostrožačkoj strani (Krajiška zmija) u subotu, 05.08.2017. od 09:00 do 20:00 i nedjelju, 06.08.2017. od 08:00 do 20:00 sati.

Dobro nam došli dragi takmičari, gosti i gledaoci! S radošću vas očekujemo.

GP Cazin 2017 TEAM!

Datum posljednje izmjene utorak, 27 Juni 2017 14:08

Pogodaka: 915

Vozači AMK Extra Sport Cazin prvi u Sarajevu 2017.

Pravu poslasticu na Jahorini 2017. spremila dva vozača u Subaru Imprezama. Prvi put ove godine i prvi put u karijeri, pobjedu je odnio Edis Hadžipašić iz našeg kluba, koji je odlično vozio i zasluženo slavio ispred aktuelnog prvaka klase Sanela Ćehića. Ćehić je i pored incidenta na subotnjem treningu kada je oštetio zadnji dio svog auta vozio sjajno, ali nedovoljno brzo da pobjedi Hadžipašića. Treće mjesto je zauzeo takođe vozač našeg kluba, AMK Extra Sport Cazin, Alem Semanić u Audiju A4.

Na Jahorini kraj Sarajeva održana je četvrta trka šampionata BiH na brdskim stazama. Trku je obilježilo loše i veoma hladno vrijeme, ali i vrlo dobra organizacija. Nažalost, samo 13 takmičara na startu trke rezultat je nezadovoljstva popriličnog broja takmičara na račun samog stanja staze na Jahorini. Uprkos uloženom trudu oganizatora i popravkama nedostataka, veliki broj takmičara ipak je odlučio da ne nastupi na ovoj trci.


 

 

  

 

 


Datum posljednje izmjene ponedjeljak, 19 Juni 2017 23:28

Pogodaka: 84

Malačka 2017. za šampionat BiH

Održana je treća brdska trka 2017. godine, koja se boduje za prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Trka je održana u susjednoj nam Hrvatskoj, na stazi Malačka kod Splita. To je bila 20. trka na ovoj stazi. Bilo je prijavljenih čak 116 takmičara od kojih je trku završio 81 takmičar.

Naši takmičari su i na ovoj trci ostvarili rezultate za „podij“ i to:

Adis Abdić je osvojio 1. mjesto sa svojim Golfom, u klasi Historic,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asmir Halilagić je osvojio 3. mjesto u grupi E1-15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edis Hadžipašić 3. mjesto u grupiE1-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naredna trka koja će se takođe bodovati za šampionat Bosne i Hercegovine, zakazana je već za slijedeći vikend na Jahorini kod Sarajeva.

A za svega 52 dana u Cazinu je Brdski spektakl, to jest 18. Velika nagrada na Krajiškoj zmiji, "Grand Prix Cazin 2017"!

Vikend 5. i 6. august 2017. označite kao rezervisan za posjetu Brdskoj trci u Cazinu.

Datum posljednje izmjene utorak, 13 Juni 2017 09:30

Pogodaka: 66

Adis i Edis iz AMK Extra Sport na međunarodnoj brdskoj trci KOTOR 2017

Druga trka u 2017. godini koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine odrzana je proteklog vikenda (27. i 28.05.2017.)u crnogorskom Kotoru na stazi Trojica.

Visoka atmosferska temperatura kao da je bila uvod u visoku trkaću temperaturu, i odličnu trku u opcini Kotor u Crnoj Gori, na stazi dugačkoj 4.350 metara, od naselja Škaljari do Trojice.

Zastoji, izlijetanja te iznenadni kvarovi bolida, sve je ono sto prati takmičare na brdskim utrkama. Ipak, ovog vikenda naši takmičari iz AMK Extra Sport Cazin, Adis sa svojim Golfom MK-1  historic grupe  i Edis sa svojom Subaru Imprezom nisu imali te probleme.

Zahvaljujući pouzdanim bolidima, naši, Edis Hadžipašić i Adis Abdić su trening i trku odvezli na najbolji način, pa su tako zasluženo dospjeli i na pobjedničko postolje.

Trku je u nedjelju u 10:30 sati sati svečano otvorio predsjednik opštine Kotor, gospodin Vladimir Jokić, a za organizaciju ovog međunarodnog sportskog događaja opština Kotor sa ostalim sponzorima obezbjedila je 35.000 eura.

Svečana dodjela pehara i priznanja popraćena je svirkom uzivo, što je dalo još jedan poseban ugođaj i dobro raspoloženje pri samoj dodjeli nagrada, ove izuzetno dobro organizirane međunarodne trke!

Čestitke organizatoru i takmičarima.

AMK Extra Sport Cazin.

Naredne slike prikazuju start Edisa Hadžipašića i Adisa Abdića iz našeg kluba.

Datum posljednje izmjene utorak, 30 Maj 2017 10:55

Pogodaka: 77

Naši takmičari u Skradinu 2017 postigli zapažen uspjeh

Takmičari AMK Extra Sport Cazin na pobjedničkom postolju na prvoj trci u ovoj sezoni.

Asmir Halilagić,Alem Semanić i Edis Hadzipašić vozači iz AMK Extra Sport na pobjedničkom postolju na prvoj trci šampionata BIH u ovoj sezoni u Skradinu.

Adis Abdić sa svojim golfom MK-1 ovog vikenda nije imao srece za nastup na trci, problemi sa motorom prije samog starta treninga, koji nisu mogli biti otklonjeni za učešće u trci. Ipak, Adis je ostao uz svoje timske kolege da ih podržava i bodri na njihovom putu do uspjeha.

Zadovoljni postignutim vremenima klupski takmičari,na pobjedničkom postolju su primili zasluzene pehare:

Asmir Halilagić E1-15, trece mjesto,

Edis Hadžipašić E1-17, drugo mjesto i

Alem Semanić E1- 17, trece mjesto!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bila je to kvalitetno organizovana brdsko-brzinska auto trka od strane uvijek dobrog domaćina AK Mihovil, i sportskih funkcionera iz Hrvatske i BiH. Na ovoj brdskoj trci okupio se do sada najveći broj takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Najbrži vozač iz šampionata Bosne i Hercegovine bio je Suad Hota sa svojom lanciom Integrale, dok su pobjednici trke bili u grupi E-1 Domagoj Perković sa Micubishije lancerom i u Grupi E-2 Laslo Szasz sa formulom-3.

Datum posljednje izmjene četvrtak, 18 Maj 2017 10:37

Pogodaka: 141

Salih Ljubijankić, VOZAČ GODINE u Bosni i Hercegovini!

U Sarajevu, 23.02.2017 god. u organizaciji Auto Media Group,  u iznimno svečanoj manifestaciji za Izbor automobila godine i Izbor automobiliste godine, od 10 nominovanih biran je najbolji vozač BiH, među kojima se našao i jedan Cazinjanin.

Laskavu titulu automobiliste godine  Bosne i Hercegovine,  u 2017.godini dodjeljena  je  našem sugrađaninu članu tima  AMK "Extra-sport" iz Cazina,  Salihu Ljubijankiću, vozaču brdsko brzinskih auto trka.

Stručni žiri Auto Media Groupa  glasao je po osnovu postignutih rezultata u prošloj godini, a titula najboljeg pripala je upravo našem Salki.

Koristimo  priliku pa pozivamo sponzore da u narednoj automobilističkoj sezoni, 2017.god. prate rad AMK "Extra-sport" i podrže naš klub i vozače našeg tima u automobilskom sportu.

Team Extra Sport Cazin

 

Datum posljednje izmjene subota, 25 Februar 2017 07:52

Pogodaka: 197

CAZIN GRAND PRIX u CEZ kalendaru za 2017. godinu

Brdska trka na "Krajiškoj zmiji" u Cazinskom naselju Ostrožac, i ove godine je ušla u FIA/CEZ kalendar.

AMK "Extra-Sport" iz Cazina je ponovo dobio zatraženo povjerenje od Internacionalne automobilističke federacije (FIA), pa će 18. Brdska trka "Velika nagrada Cazin 2017" biti održana 5. i 6. augusta 2017. godine.

Kalendar brdskih trka za 2017. godinu možete preuzeti klikom na sliku ili klikom OVDJE.

Datum posljednje izmjene srijeda, 15 Februar 2017 14:44

Pogodaka: 463

Cazin Grand Prix Championship

AMK Extrasport Cazin 2012. Sva prava pridržana...

Prijava or Registracija

LOG IN

Registracija

User Registration
or Odustani