A+ A A-

Vijesti

Amel Semanić u Skradinu drugi na Super-autoslalomu.

Automobilski klub MIHOVIL iz Šibenika, u susjednoj Republici Hrvatskoj, organizator je Super autoslaloma u Skradinu.

Takmičenje se održalo proteklog vikenda (15.10.2017. god.) pod nazivom „SUPER AUTOSLALOM SKRADIN“, na istoj stazi na kojoj se vozi poznata Skradinska brdska trka. Super autoslalom se vozio na stazi dužine 2.600 metara sa 28 prolaznih slalomskih vrata.

Takmičenje je bilo i promotivno i otvoreno, pa su u promotivnom dijelu učešće uzeli takmičari iz BiH koji inače voze Brdske auto trke.

Iz našeg Auto moto kluba EXTRASPORT Cazin, učestvovao je Amel Semanić. Osvojio je drugo mjesto i tako zasluženo primio pehar na pobjedničkom postolju.

Iz Cazina su još učestvovali AMK Cazin sa svojim vozačem Hasanom Ljubijankićem i AMK Auto-sport sa Nihadom Seferagićem.

Hasan Ljubijankić iz AMK Cazin, takođe se našao na pobjedničkom postolju, ali iza našeg Amela, odnosno na trećem mjestu.

Sve čestitke našem Amelu i želje za još više uspjeha u auto-sportu.

 

Datum posljednje izmjene utorak, 17 Oktobar 2017 15:41

Pogodaka: 121

U gostima Buzetu 2017

Za svako poboljšanje i napredak vlastite organizacije nekog događaja, treba posjetiti druge i vidjeti kako to oni rade. Pogotovo vrijedi posjetiti organizatore sa tolikim iskustvom u oblasti organizacije brdskih trka. A Buzetska brdska trka je Evropska brdska trka, kakvu bi i naš tim na čelu sa Samirom Kržalićem i gradom Cazinom želio u bliskoj budućnosti organizirati. Zato su Samir Kržalić, Amir Silić, Sabid Kržalić. Elvis Hairlahović, Dženan Kržalić, Safet Ljubijankić i Irfan-Rifko Kržalić odlučili posjetiti Buzet 2017.

Organizacija brdske trke Buzet 2017 je rađena u sklopu 36. Dana Buzeta, i cijeli Grad Buzet je bio angažovan na dočeku gostiju, takmičara sa njihovim timovima i gledalaca. Takmičenje je organizovano i proteklo bez vidljivih problema, srušen je rekord staze u međusobnom ogledanju Italijana, odnosno trenutnog desetorostrukog prvaka Evrope (Simone Faggioli) i njegovog najvećeg suparnika (Christian Merli). Dosadašnji rekord staze 2:11 srušili su obadvojica. Faggioli 2:05,395 ali ga je Merli podigao na nevjerovatnih 2:04,689 i tako postavio teško dostižnu zadaću od 136,5 km/h prosječne brzine. Vjerovatno Faggioli nije bio dovoljno motiviran, obzirom da je već prije ove trke ostvario rezultate za titulu Evropskog brdskog prvaka za 2017. godinu.

Mi već imamo suce koji mogu suditi Evropske brdske trke. Naime, u suđenju trke Buzet 2017 učestvovali su i dva naša suca, iz "AMK-EXTRASPORT Cazin", Irfan-Rifko Kržalić i Safet Ljubijankić, uz preporuku, pratnju i podršku predsjednika našeg kluba, Samira Kržalića, a na poziv organizatora Buzet 2017.

Iako se Buzet 2017 nije bodovao za Prvenstvo B&H, na stazi su se pojavila i tri takmičara iz naše zemlje. Naš Nihad Seferagić iz Cazina (AMK Autosport Cazin), po prvi put se našao u Buzetu, kako nam je rekao:"Želio sam da vidim taj toliko popularni Buzet. Da se provozam po Buzetskoj stazi, da provjerim sebe i svoj auto na toj Evropskoj stazi.", te Harun (N-2000) i otac mu Bakir Hadžić (E1-2000). Bakir je inače ista grupa kao i Nihad (E1-2000), i ovdje je Nihad pokazao karakter te, iako nije bio u konkurenciji, odvezao brže od Bakira . Nihadovo vrijeme je bilo 2:58,503. Čestitamo sve trojici, a posebne čestitke našem cazinjaninu Seferagiću.

Vrijeme u Buzetu, kao i svake godine, veoma promjenjivo. Malo sunca, više kiše, ali sve u svemu jednaki uslovi za vožnju svim takmičarima. Težih nesreća odnosno incidenata koji bi zaokupili pažnju, nije bilo.

Ovu posjetu našeg tima Buzetu pomogao je i pokrovitelj Brdske trke GP Cazin, gradonačelnik Grada Cazina, gospodin Nermin Ogrešević, kojem smo zahvalni na podršci auto-sportu našeg grada.

GP Cazin tim, sretno se vratio kući u nedjelju kasno uveče, veoma umoran, ali i neizmjerno zadovoljan viđenim i novostečenim iskustvom.

Sve čestitke organizatorima Buzeta 2017, i zahvalnost za ukazano nam gostoprimstvo.

GP CAZIN TEAM

"Crni jahač je ponovo u sedlu!"

Datum posljednje izmjene utorak, 19 Septembar 2017 15:08

Pogodaka: 266

36. Buzetski dani - Brdska trka BUZET 2017

U vrijeme vikenda 16. i 17. septembra/rujna 2017. godine, dakle za nekoliko dana, u susjednoj Republici Hrvatskoj, tačnije u Buzetu održaće se automobilistički spektakl, evropska brdska trka "BUZET 2017".

Na našoj, "Velikoj nagradi Cazin 2017", iz Buzeta, tačnije iz Auto kluba BUZET, u gostima kod nas su bili gospoda, Mateo Brenko i njegova dva prijatelja Marin Merlić i Toni Pavletić. Pošto u jeku trke nismo našli baš dovoljno vremena za opsežnije druženje, kratko smo porazgovarali s njima i obećali iznaći mogućnosti da dođemo u Buzet na Brdsku trku "BUZET 2017".

Obzirom da je Brdska trka BUZET usko povezana i dio je velike svečanosti obilježavana Dana Buzeta, koristimo ovu priliku da se zahvalimo Auto klubu BUZET za posjetu našoj brdskoj trci GP CAZIN 2017, i da građanima Buzeta, Auto klubu Buzet, a posebno našim gostima Mateu, Marinu i Toniju čestitamo Dane Buzeta, sa željom da svi organizirani događaji tim povodom u Buzetu proteknu u lijepom i dobrom raspoloženju.

AMK Extra Sport vrši pripreme da se veći broj članova našeg kluba pridruži obilježavanju Dana Buzeta i prisustvuje brdskoj trci Buzet 2017. Postoji i velika vjerovatnoća da će i nekoliko sudaca iz našeg kluba biti angažirano na trkaćoj stazi Buzet, i tako uzeti učešće na suđenju ove trke.

NAŠI DRAGI PRIJATELJI IZ BUZETAIstovremeno pozivamo sve ljubitelje automobilističkog sporta da 16. i 17. septembra ove godine posjete taj prelijepi Istarski grad i osjete usijanu atmosferu Buzeta, spravljenu od benzina i adrenalina Evropskog nivoa, na već legendarnoj Brdskoj trci BUZET!

Uspješna tradicija auto-sporta u Buzetu datira još iz pedesetih godina prošlog vijeka, kada se skupina tamošnjih entuzijasta prihvatila organizacije moto utrke. Posebno je zanimljiv podatak da se automobile u Buzetu u to vrijeme moglo nabrojati gotovo na prste jedne ruke. Uz poneki «topolino», glavninu su «oktanskih» ljubimaca činila službena vozila buzetskih radnih organizacija. Iz te daleke povijesti posebno se pamti karting utrka na kojoj su nastupili vozači iz pet evropskih zemalja, a Buzet je na automobilističkim kartama bio označen i kao priređivač ocjensko-spretnosnih vožnji za regionalno prvenstvo. Osim sve kvalitetnijih «oktanskih» manifestacija, Buzet je tada imao i vrlo uspješnu automobilističku «posadu» koju su sačinjavali Đani Šverko, u ono vrijeme jedno od poznatijih imena jugoslavenskog auto-sporta, Zvjezdan Nežić, Serđo Šverko i Mario Poropat...

O istoriji Buzeta, Buzetskih trka i ovogodišnjoj Buzetskoj brdskoj trci, više možete pročitati OVDJE, a da u Buzetu svake godine bude više od 200 takmičara, možete vidjeti on-line rezultate trke u Buzetu iz 2015.godine klikom OVDJE.

Sportski pozdrav za sve ljubitelje auto-sporta,

CAZIN GRAND PRIX Team.

Datum posljednje izmjene srijeda, 30 Avgust 2017 11:53

Pogodaka: 1019

Brdsku trku Cazin Grand Prix 2017 podržali su pokrovitelji, donatori i sponzori

Zahvaljujući Gradu Cazinu, organima vlasti, javnim preduzećima, javnim ustanovama grada Cazina, sportskim i drugim organizacijama, velikim ali i malim preduzećima, medijima, a prije svega nesebičnim ljudima, Auto-moto klub EXTRA-SPORT Cazin je uspješno organizovao i održao još jednu brdsko-brzinsku trku, "Cazin Grand Prix 2017".

Ponosno ističemo POKROVITELJE, DONATORE I SPONZORE trke "Cazin Grand Prix 2017".

Još jednom se svima srdačno zahvaljujemo na trudu, vremenu i velikodušnom doprinosu za održavanje 18. Brdsko-brzinske trke na Evropski popularnoj "Krajiškoj zmiji"!

 

 

CAZIN GRAND PRIX TEAM

       

Datum posljednje izmjene subota, 09 Septembar 2017 13:08

Pogodaka: 394

Završena je 18. Velika Nagrada Cazina

PETAR DajakU ranim jutarnjim satima 6. augusta 2017. godine, na Dan Grada Cazina, dovršavane su i posljednje pripreme za Grand Prix Cazina 2017.

Startna lista je bila spremna i uz prigodno obraćanje takmičarima i prisutnim građanima oko 10:30 sati gradonačelnik Cazina Mr Nermin  Ogrešević je proglasio 18. Veliku Nagradu Cazina otvorenom.

U 11 sati startao je prvi automobil, startni broj 417, Zastava Yugo 55, koji je vozio Bojan Hlača, za AK Opatija iz Hrvatske. Vozio je u konkurenciji Povjesnih vozila za Prvenstvo Hrvatske u klasi P1. Ostvario je na "novoj" stazi vrijeme 2:55,948. To je i zvanično prvo izmjereno vrijeme na "skraćenoj" Krajiškoj zmiji. Posljednji u prvom krugu startao je Igor Cossetto i njegovo vrijeme je bilo dovoljno tek za 19. mjesto  (2:32,539).

Prvi krug utrkivanja je završen nešto prije 13:30. Startna lista brojala je 80 automobila. Nisu startali Slaviša Riđešić, Engin Beširević, Đani Đelmo i Sanel Ćehić. Od preostalih 76 vozača, prvu trku nisu završili Đani Varljen, Renato Jaketić, Salih Ljubijankić, Ado Ramić i Salih Karajić. Najbrže vrijeme ostvario je Petar Dajak, 2:15,116, sa Formulom Gloria C8F, za  AK Solin iz Hrvatske, što na skraćenoj Krajiškoj zmiji (3870 m) daje prosječnu brzinu 103 km/h. Mario Jurišić je bio sedmi (7) sa vremenom 2:22,110. Impresivno, obzirom na veliku vrućinu zraka i asfalta. Zrak, gotovo 40°C, a asfalt preko 46°C. Otežavajuće okolnosti i za "pilota" i za "bolid".

Druga trka je počela sa nešto malo zakašnjenja, ali može se reći, na vrijeme. Startalo je 79 vozača. Trku nije završio jedini Willy Freudenschuss iz Slovačke sa startnim brojem 245 na njegovom Historic BMW-u. Najbrže vrijeme je imao Mario Jurišić, sa startnim brojem 4 na njegovoj Opel Vectri STW 2000, koju je vozio za AK RI Autosport. Vrijeme od 2:22,217, bilo je ujednačeno sa njegovom prvom trkom, ali ipak nije bilo dovoljno da ugrozi vrijeme koje je ostvario Petar Dajak u Prvoj trci. Šta se dogodilo Dajaku da u drugoj trci toliko podbaci (2:38,984) i da bude tek na 28 mjestu, ostala je "tajna". Možda neočekivana kiša, koja je nakvasila stazu, a on nije imao gume za kišu?

Ipak novi rekord "Nove staze" dugačke 3870 metara, postavljen je i čekaće na "obaranje" (2:15,116)

Ali, sa tako ujednačenim dvjema vožnjama Mario Jurišić je pobjednik 18. Velike Ngrade Cazina 2017, sa ukupnim vremenom 4:44,381. Drugi je Bojan Juranić, iz AKK Petar Klepac, a treći Dejan Kopajtić iz AK Rijeka.

U Šampionatu Bosne i Hercegovine, u generalnom poretku, pobjedu je odnio Nihad Seferagić iz Cazinskog kluba AMK Auto Sport, sa vremenom prve vožnje 2:30,803 i druga vožnja 2:32,013.

Naši vozači su takođe bili odlični. Adis Abdić je ostvario 1. mjesto u Historic grupi, a 3. mjesto u svojoj Klasi (P3) sa svojim Golfom MK-1. Edis Hadžipašić bio je u ukupnom poretku 29. a prvi u svojoj Klasi (E1 preko 2000 ccm) Alem Semanić je bio u istoj Klasi 2., a Kasim Ljubijankić u svojoj Klasi zauzeo je 3. mjesto.

Asmir Halilagić je bio 3. u Klasi E1 do 1600 ccm, a Zinhad Čović u svojoj klasi je bio 4. Denis Kličić je u Klasi zauzeo 4. mjesto. Amel Semanić je imao problema sa svojim Golfom (poluosovina) i svojoj i Denisovoj klasi (E1 do 1600 ccm) zauzeo je 5. mjesto.

Kada se sve sabere, AMK Extra Sport iz Cazina, naš Klub, odnio je pobjedu na 18. Brdskoj trci u Cazinu, u Šampionatu BiH, osvojivši ukupno 78 bodova, ispred AK Crankshaft iz Banjaluke koji je osvojio dvadeset bodova manje (58). Impresivno je treće mjesto AKK Profesional (43 boda) sa svega dva vozača, Dejan Vujasin i Goran Dojčinović!

Kompletne rezultate 1. trke, 2.trke i Ukupne rezultate možete pogledati klikom na: 1. TRKA, 2. TRKA, UKUPNI REZULTATI.

Video Otvaranja trke i starta 1. trke možete pogledati OVDJE,  a video starta 2. trke možete vidjeti OVDJE.

Datum posljednje izmjene nedjelja, 20 Avgust 2017 16:58

Pogodaka: 814

Dan za Trening 18. Brdske trke, Velika Nagrada Cazina 2017

Osvanuo je i dan treninga. Ujutro je završena verifikacija prijavljenih takmičara i ukupno je verificirano 89 takmičara iz BiH i još 5 zemalja, odnosno iz Hrvatske, Slovačke, Poljske, Crne Gore i Austrije.

Nakon promotivnih vožnji čak četiri automobila, počelo se sa neslužbenim treningom sa preko 60 automobila. Odmah iza toga uslijedio je prvi službeni trening, a nakon toga i drugi službeni trening.

Vrućina koja je prelazila 40°C nije pogodovala ni takmičarima ni njihovim autima. Treninzi su protekli nešto sporije nego što je planirano satnicom događaja, tako da se naša želja da se u Gradu promoviraju automobili i njihovi ponosni vlasnici/takmičari, nije mogla realizirati. Najavili smo u 20 sati u Gradu Cazinu izlaganje automobila, ali se to ipak nije moglo realizirati jer se satnica događanja značajno pomjerila.

Obzirom da su se građani nadali ovom spektaklu koji nismo uspjeli realizirati, dugujemo im izvinjenje i zaista žalimo. Jako smo to željeli, ali temperature, umor vozača i pomjereni termini obaveznih događanja, nisu nam to omogućili.

Završetkom drugog službenog treninga na najuzbudljivijoj stazi u regionu popularno zvanoj “Krajiška zmija”, koja je skraćena radi bezbjednosnih razloga za 230 metara, pa je sada dužina "Krajiške zmije" 3.870 metara, završen je prvi dio takmičenja. Bilo je svega par izlijetanja sa staze. Na svu sreću, bez ikakvih posljedica po takmičare i njihove brze automobile.

Svečani otvor trke je sutra 06.08. u 10.30h a zvanični početak je od 11h. Saobraćaj na "Krajiškoj zmiji" (Ostrožačka strana) biće zatvoren od 08:00 do 20:00 h, pa molimo da se koriste alternativni putni pravci.

OVDJE možete pogledati rezultate obadvije vožnje Službenog treninga, a Startnu lista sutrašnje trke možete preuzeti OVDJE.

Slike sa današnjeg treninga su OVDJE.

PRIDRUŽITE NAM SE U NEDJELJU 06.AUGUSTA, povodom Dana Grada Cazina, a ako niste u mogućnosti zbog visokih temperatura, u hladovini vašeg doma možete pratiti ON-LINE trku i rezultate na web adresi: www.ak-inadelta.hr/live

Sve informacije o trci potražite opet na našoj web stranici: amk-extrasport.com

Grand Prix Cazin Team

Datum posljednje izmjene subota, 05 Avgust 2017 20:04

Pogodaka: 422

Prvi dan verifikacije za Grand Prix Cazina 2017

Već u rano jutro, 04.augusta 2017. godine, počele su pripreme prostora za verifikaciju dokumentacije prijavljenih takmičara. Prostor skladišta Željezničke stanice je prilagođen da se u njemu obavi verifikacija, da bi se vrijedni članovi AMK Extra Sport iole zaklonili od najavljenog toplotnog udara od 40°C.  Litre i litre vode su se popile, ali osvježenje nije bilo moguće. Izmjereno je čak 41°C.

 I pored tolike temperature, pripreme su obavljene na vrijeme i verifikacija je otpočela tačno na vrijeme, u 14:30 h. Do 20:00 h verificirano je 59 od prijavljenih 110 takmičara. Raspoloženja nije manjkalo, iako je bio tako vreo dan, da se vrelina mogla "rezati" u zraku. Ipak su svi bili veseli. Takmičari koji su komentirali potez našeg kluba da se na web listu prijavljenih takmičara postave slike, kazali su da je ideja odlična, i da im je žao što se, između njihovih klubova, niko toga nije prvi sjetio. Osjetiilo se oduševljenje tim potezom našeg kluba.

Sutra, u subotu, 05.08. u 07:00 nastavlja se verifikacija preostalih 51 takmičara, i trajaće do 08:30. Dakle za 1,5 sat biće potrebno uložiti dodatnog napora da se verificiraju svi takmičari koji se pojave na verifikaciji.

Nakon toga, u sat vremena učesnici verifikacije će sačiniti izvještaje, a Takmičarska komisija (Žiri) će zasjedati u 09:30. Već u 10:30 biće objavljena Startna lista trening vožnje. U 10:45 Direktor trke će održati brifing sa takmičarima, a nakon pola sata, tačnije u 11:15 započeće se sa promo-vožnjama nekolicine zaljubljenika u brzinu, zatim neslužbeni trening takmičara koji žele bolje upoznati Krajišku zmiju, a odmah iza toga počinje i Službeni trening, tačno u 13:00 sati.

Dobro nam došli dragi takmičari i cijenjeni gosti.

Grand Prix Cazin Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum posljednje izmjene subota, 05 Avgust 2017 04:32

Pogodaka: 389

Cazin Grand Prix Championship

AMK Extrasport Cazin 2012. Sva prava pridržana...

Prijava or Registracija

LOG IN

Registracija

User Registration
or Odustani